Datorspel och Hjärnan

Många av våra barn tycker om att spela datorspel. En del spelar kanske lite mer än vad de borde. Jag vet att många föräldrar jag har kontakt med hellre skulle se deras barn göra andra, lite mer rörelsebetonade aktiviteter. Det finns en del studier som visar att barn som spelar datorspel är bättre på att hantera vissa typer av information betydligt bättre än de som inte spelar.

Fördelen med det intresset är att det finns spel och program som kan hjälpa till att få hjärnan att fungera lite bättre.

Jag tipsade om Lumosity för ett litet tag sedan. Det är egentligen inte ett spel utan ett program som stöds av neurovetenskapsmän vid Stanford.

Grundläggande flashbaserade minnesspel finns det en stor mängd utav. De flesta av dessa är spammiga och innehåller annonser som är jobbiga på ett eller annat sätt. Två hemsidor som har bra spel är http://www.miniclip.com/ och http://www.addictinggames.com/. Om du har en smartphone (älskar förresten sådana paradoxer) så kan du också ladda ner Simon från deras hemsida.
Brain Age påstår att om du spelar 10 minuter om dagen blir du mer skärpt. Brain age är ett spel för nintendo DS.

Skrivmaskinsspel.
Det finns en stor mängd klassiska spel som har blivit anpassade för att kunna träna skrivmaskin. Pac-Man, Mario och för vuxna, House of the Dead.

Girp är ett annat typ av spel för att träna skrivmaskinskrivning på.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.