Felsökning

Att felsöka Kattmodellen för någon som är utbildad i den är relativt enkelt. Vi följer i princip en mall som man sällan behöver frångå. Svårigheten består att för den har haft svårigheter med läsning och skrivning att felsöka den på egen hand. Detta beror oftast på att det här med bilder, även om vi har gjort det mer medvetet i och med att lära sig Kattmodellen, så är det fortfarande en ganska ‘undermedveten’ process.

De senaste två helgerna har jag träffat två av mina elever från tidigare kurser. Inget märkvärdigt, vi tog en fika bara och pratade lite. I bägge fallen så gjorde jag mindre justeringar. Den första eleven hade jag redan haft kontakt med mamman och lärde henne att göra övningen rätt med hennes barn. När vi sedan gjorde en fika gjorde jag lite specialinsatser där hon kunde lära sig att läsa bättre. Tror jag satt allt som allt 30 min med henne. Den här flickan behövde bara höra att det inte är en bild vi jobbar med utan att det är ett föremål. Ren semantik alltså.

Den andra flickan när jag träffade henne sa först att hon inte läste snabbare efter kursen. När jag fortsatte att utforska så kom det fram att hon läste snabbare men att hon inte läste så snabbt som hon ville än. Det lärde jag henne under fikat, vi satt kanske 20 min och jobbade med det. Hennes ordbild var inte heller riktigt korrekt. Hon gjorde sina ordbilder suddiga, något som minst sagt är dåligt för resultaten. Den här flickan håller på att göra ett arbete om Kattmodellen. Tydligen så har hon även blivit utvärderad när det gäller läsningen och skrivning och ska göra det igen om någon månad. Kul!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.