Förfrågan om koncentration

Som du kanske vet inkluderar vi support i vår kurs. Fick precis en förfrågan från en mor som tyckte att det gick så bra, för henne, mig och hennes son att ha koncentrationen uppe på min kurs och frågade mig om jag kunde lära ut hur jag gör.

Det viktigaste i det här med att hålla koncentrationen uppe är att göra det roligt. Man kan göra i stort sett vad som helst roligt. Det här är ju ännu lättare om man är 2.

Hursomhelst, när jag gick och funderade på det här så använder vi en ganska enkel grundstruktur för att kunna lära ut hur man gör för att koncentrera sig. Det första man måste komma ihåg att vår uppmärksamhet, vårt fokus är ständigt närvarande. Bekymret som hon hade då var att hon tyckte inte hon kunde hålla den riktad på träningen utan tänker på en mängd andra saker. Att ha en uppmärksamhet som inte hålls kvar på samma sak kan ju också vara en stor styrka. Det är kanske inte så kul eller användbart att tänka på allt dåligt man kan komma på t.ex.

Så det första steget man bör ta är att ta reda på hur man vill att ens fokus ska fungera. I det här sammanhanget så ville hon väl (om min tolkning är korrekt) kunna sitta och öva med sin son i ett par minuter utan att tänka på en massa annat. Hon menar då att hennes son kommer att koncentrera sig bättre.

Sedan är det bara bestämma sig för att se till att det blir på det här sättet då. Förr eller senare så kommer ju uppmärksamheten att dala. Då är det bara att rikta in den på det man vill/ska igen.

Lättare sagt än gjort förstås, men det går med lite träning.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.