Perfektion

Perfekt! utropar vi ibland. Vi älskar det. Det är något som är helt felfritt och som vi drömmer om att uppnå, men frågan är bara: Vad är perfekt? Är det helt felfritt finns det inte, men det är något som är så bra som det kan bli just då. Det är ett intressant ord fyllt av paradoxer. Å ena sidan är det ouppnåelig å andra sidan är det rakt framför en. Perfektion är ett mål.

 

I mitten på 1900-talet pratade man om att springa en engelsk mil (cirka 1600m) på kortare tid än 4 minuter. En del hävdade att det var omöjligt, de trodde våra kroppar helt enkelt inte skulle klara av det. Men den sjätte maj 1954 snörade Roger Bannister på sig löparskorna och sprängde vallen. Efter att han hade gjort det blev det vanligare och vanligare och nuförtiden är det standard att en mellandistanslöpare springer under fyra minuter. Visst har träningsmetoderna utvecklats sedan 1954, men en faktor i den ekvationen är ju att folk vet att man kan klara av det.

 

Våra hjärnor är ju rätt så enkelt funtade på det sättet. Om det är så att vi tänker på något så tenderar vi att dras “dit”. Moa Hjelmer tog guld i friidrotts-EM. Efteråt sa hon: ”Det är ju sånt här man drömmer om.”. När man är ute efter perfektion så är det man är ute efter så bra som det kan vara med den informationen man har just då. Det här är ett konstant skiftande fenomen. Vad som är perfekt utvecklas ju hela tiden, men det har alltid en riktning. Det är vad vi drömmer om.

När jag började med det som ligger till grunden för Kattmodellen för 10 år sedan blev jag totalt kär. Jag bestämde mig ganska tidigt för att bli bra på det. Alla vi som arbetar med att utbilda i Kattmodellen har den här inställningen. Vi slipar, vi förändrar, vi förbättrar.  Vi eftersträvar perfektion.

 

Trevlig sommar! Hoppas att du får tid att läsa många böcker i solen. Känner du någon som behöver bättra på sina läs- och skrivkunskaper får du mer än gärna tipsa om Kattmodellen. I sommar har vi inga gruppkurser, men de återkommer till hösten (privatkurser tar vi dock emot hela tiden).

Mvh

Patrick Lindblad

 

PS. Vi har precis fått testresultat efter flera kurser i Finland. Mycket positiva! Det är väldigt roligt tycker vi att vi får tillfälle att hjälpa vårt grannland.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.