Referenser

Varje vecka får vi brev från nöjda elever, föräldrar, lärare och utbildningsansvariga. Vill du också rekommendera Kattmodellen, kontakta gärna oss. Om du inte hört talas om Kattmodellen tidigare, vill fråga om något eller funderar om den är något för dig eller ditt barn – skriv eller ring till oss så berättar vi mer.

”Har haft full pott hela hösten på alla förhör varje vecka och det är ca 15 engelska och 10 svenska per vecka, vilket jag tycker är jättekul. ” Anette Johansson, Dals Ed.

“Vi har haft åtskilliga diagnosticerade dyslektiker genom åren, det här är första gången vi ser så här enorma framsteg, och då har vi provat otalet olika metoder.” Lars Möller, utbildningsansvarig på Gråmunkehöga, ett behandlingshem för ungdomar i Uppsala.

“Hans självbild går heller inte att jämföra med tidigare. Tack!” Anette Gustavsson, Trångsund.Glad fd dyslektiker

“Jag vill uttrycka mitt stora TACK för det var en glädjegråtande Johanna som ringde mig på lördag kvällen och snyftade ‘mamma – jag kan läsa!” Helen Glantz-Vilo, Vanda Finland.

“Allting flöt och det hade en hastighet och det var inte en tendens till att ljuda – himmel så häftigt. Det är lite “magic”! ” Förstummad hälsning från Birgitta Anconeus, Lund

“…när det gäller rättstavning på orden i svenskan så har han ofta alla rätt nu.” Elisabet Malmborg, Bålsta.

“När jag nu kan märka stora skillnader redan efter några veckor så kan jag konstatera att Kattmodellen är det enda som fungerar.” Johan Wennström, Skolpolitiker i Karlsborg

“Själv så går jag bara runt och ler känns det som. Så ge inte upp. ALLA kan lära sig. Åldern spelar heller ingen roll.” Barbro Skrenya, Tidaholm.

“Han läser också långa ord som “pensioneringspartaj” utan större problem.” Susanne Lagesson, Hovmantorp.

“… jag har aldrig läst så mycket i hela mitt liv och det har aldrig varit så enkelt och kul.”
Victoria Plass, Lidingö

Du kan läsa Victorias dyslexidiagnos här. Hon gjorde om diagnosen ~3 år efter att ha gått Kattmodellens utbildning. Du kan läsa diagnostiktesterna här.

 

“Jag önskar att vi kommit i kontakt med Kattmodellen tidigare för den fungerar.” Synöve Strandberg, Västerås

“För snart ett år sedan, när vi började med ”Kattmodellen” har läsningen förbättrats enormt. Även hans lärare bekräftar detta. Både läsning och läxor i andra ämnen har blivit roligare och hans självförtroende har blivit mycket bättre. Han har inte längre huvudvärk som tidigare.” Cate Morgan-Rundqvist, Dals-Ed.

“Jag blir så upprörd på skolan att dom inte kan ge barn möjlighet att ha tillgång till en sådan enkel och effektiv metod.” Anette Aaröe, Göteborg

”Innan Kattmodellen hade Pontus 4 G och resten IG. Nu har han 7 G, 1 VG och 1 MVH. (G=godkänt, VG=väl godkänt, MVG=mycket väl godkänd” Borghild Johanssen, Dal

”Det har fungerat otroligt bra och det är så härligt att höra att han vill läsa böcker självmant. Tack för hjälpen”! Emma Ek(mamma till Ludvig), Örebro

”Det här var ju en jättebra kurs!” Anton Buitron, Märsta. 13 årig elev.

”Jag kan verkligen rekommendera att ni som har barn eller om ni själva har svårt att skriva och läsa går denna kurs.”… ”Samma sak kan man göra i reklampauserna. Det går att träna överallt, när man vill i princip. Man slipper alltså den jobbiga “skolbänksmodellen”… “Häromdagen t.ex. så var barnen och fiskade. Där satt det en affisch. Direkt så gick grabben fram och läste på den. Det är något som han aldrig skulle ha gjort i mars tex. Han har fått ett helt annat läsintresse nu. Även skolan har uppmärksammat detta. Själv så går jag bara runt och ler känns det som. Så ge inte upp. ALLA kan lära sig. Åldern spelar heller ingen roll.” Ett längre utdrag ur brevet från Barbro Skenya, Tidaholm

”Det har fungerat väldigt bra. Orden jag lärde mig stava med hjälp av Kattmodellen har verkligen fastnat.” Fernando Santillana, dyslektiker som studerar till svenskalärare på Lärarhögskolan i Stockholm

”Stavningen har blivit mycket bättre och definitivt inlärningen av ett nytt ord, oavsett om det är på svenska, engelska eller spanska. Erika rättar sig själv och hennes läsförståelse har ökat. Tack ännu en gång för en bra utbildning och det fina stödet efter.” Magdalena Kindberg, Åkersberga.

”Efter att ha gått kurs i Kattmodellen med min son kan jag konstatera att det har hänt mer 2 timmar efter er utbildning än efter 2 år med Specialpedagog.” Riita Sandström-Eklund, Åkersberga.

”Vi har nu jobbat med Kattmodellen sedan kursen i juni, alltså knappt 2 månader, när jag frågar Linn om hon upplever någon skillnad säger hon att hennes läshastighet är snabbare och att hon lättare kan se ”bild av ord” och på det sättet klara av stavningen. Jag upplever hennes förmåga till att ”läsa” in ord vid övning går snabbare och det är sällan hon har fel.” Göran Olsson, Karlskoga.

”Tack för en jättebra kurs i söndags. Jonathan var väldigt positiv efter kursen och bara det är ett framsteg för oss eftersom han verkligen har ”hatat” allt vad som har med läsning att göra.” Åsa Deile, Södertälje.

”Jag märkte också att Johan blev mer och mer säker på att stava orden ju fler gånger han fick möjlighet att prova Kattmodellen.” Anita Aspeqvist, specialpedagog i Mjölby kommun.

”Jag var väldigt skeptisk innan jag kom hit men du har verkligen överbevisat mig. Tack så mycket!” Jessica Lindström, Vallentuna.

Hej!
Tänkte bara förmedla en liten solskenshistoria.
Min son Emanuel och jag har gått kursen två gånger i Göteborg.
Han hade så grav dyslexi att orden vi skulle träna på hemma till en början bara fick bestå av två(!) bokstäver.
Vi nötte på med träningen, han gick kursen igen året efter och därefter hände något.
Hans mål var att kunna gå på bio och själv kunna klara att läsa textremsan.
I december 2010 hände det! En mycket stolt Emanuel, då 14 år, gick iväg med sin syster i sällskap och såg
Harry Potterfilmen och läste textremsan helt själv. Han hann inte med alla ord, men hade helt klart behållning av filmen.
Jag blir fortfarande tårögd vid minnet. Det var en så otroligt stor seger som bara den som har lässvårigheter kan förstå.
På skolan har de naturligtvis märkt av förändringen och är förundrade över hans framgångar. Nu tränar vi vidare med läsningen och fortsätter
även skrivträningen.
Nästa steg är engelskan. Han utvecklas hela tiden och det känns fantastiskt roligt och tillfredsställande att ha verktyg i träningen som verkligen fungerar.Ni ska ha stort tack för ert arbete!
– Hälsningar Annika Nyman”

Karate lotta”Efter att ha levt i över 30 år med sanningen om att vara dyslektiker är det omtumlande att ge upp den tanken. Att det dessutom är så enkelt att lära sig nya ord och att stava känns lite snopet, problemet var bara dålig teknik. Nu tränar jag på att använda min whiteboard och det börjar bli automatiserat. Nya portar har öppnats, stort tack! Lotta Berger, Hägersten. Fd tränare för svenska damlandslaget i karate och nu även fd dyslektiker.

“Jag bara måste berätta. Igår kom Ferdinand hem från skolan och berättade att han har en massa ord i läxa i engelska (ca 35 st). Nästa gång har de skriftligt förhör på ordena, så det gäller att kunna översätta och skriva dem. Jag tänkte bara SUCK, hur skall det gå?! Vi började öva. Efter bara två genomgångar hade han ko…ll på orden och jag var super överraskad, har då aldrig gått så snabbt förut. Vissa ord kunde han från förut, vissa lärde han sig och för de svåraste/ovanligaste så koncentrerade han sig en stund och plockade fram bilden på ordet och stavade dem!!! Jag vet inte ännu om jag skall tro på turen eller om det faktiskt är ett verk av Kattmodellen. Jag vill tro på det senare, men det kräver lite mera innan jag vågar vara helt övertygad. YES!!!”Clarice Bäcklund, Väståboland, Finland.

“I april deltog jag tillsammans med min elev Ferdinand (12 år) i din kurs i Helsingfors. Det var en mycket spännande kursdag! Vi åkte förväntansfulla och ivriga hem till Pargas och började öva.  Jag och Ferdinand övade varje dag i skolan. Det fungerade mycket bra! Ja, helt OTROLIGT! Ferdinand med sitt dåliga självförtroende lyste av lycka och stolthet när han bokstaverade ord framlänges och BAKLÄNGES. Som klasslärare var jag helt förstummad över hur duktig han var!
Så kom sommarlovet och vi beslöt att mamman tar över… Idag har jag fått ett mycket positivt mail av mamman och Ferdinand. Det har övat varje dag! Jag väntar med spännig på nästa vecka när skolan börjar igen och jag får se vad som har hänt för Ferdinands del…… I slutet av maj  gjorde Ferdinand DLS-test och hans resultat var ett 1 Staninepoäng högre än vad han presterade just före kursen. OTROLIGT! Vi hade ju bara övat 4 veckor?” Uppdatering: När Ferdinand gjorde om dls 4 månader efter utbildningen så låg han på en solklar stanine 3.”
Susanne Båge, klasslärare i Väståboland, Finland.

“Jättestor skillnad på läsningen. Jag skulle aldrig öppnat en bok för ett år sen. Jag hade tyckt det var för jobbigt att läsa. Nu tycker jag det är kul att läsa. “– Måns Hansen, Stockholm.

“Jag är överväldigad. Jag läste ut halva av Jan Guillo´s “Ondskan” igår kväll. Då har jag aldrig läst en bok. Det var helt enkelt för jobbigt.”  – Magnus Blomström, Junsele.

“Jag tycker det är en bra grej. Utbildningen var klar och tydlig. Nu när min dotter lär sig orden så kommer hon även ihåg dem efteråt.”
– Maria Armfelt.

“I går kom Sandra hemifrån skolan och det bara lyste om henne – “Mamma jag måste inte vara klok jag ska skriva en bok på engelska på tre veckor.” Jag har redan gjort en mind map i skolan!” Jag är så lycklig och känner en framtidstro som jag inte gjort på länge. Senare på kvällen berättade hon att hon och en tjej till var de enda som haft alla rätt på senaste engelskauppgiften i skolan. Man blir så stolt. Tänk att en ”Katt” kan göra så mycket.” – Camilla F Andrén, Göteborg.

“Vår son hade läs och skrivsvårigheter. Han var tyst, osäker och mådde inte bra. Vi hade länge problem att få skolan att ställa en diagnos.
Våren 2009, när vår son gick i 8an, gick vi Kattmodellen. Efter detta har han blivit bättre och bättre.
Idag är han en helt annan person, glad, motiverad och med mycket självförtroende. Han har nu kommit in på Naturvetenskaplig line och det går bra för honom.
Vi är mycket tacksamma och nöjda med resultatet.”
Jonas Gunnarsson, Göteborg.

Jag tycker det är en bra grej. Utbildningen var klar och tydlig. Nu när min dotter lär sig orden så kommer hon även ihåg dem efteråt.

 

“Han inte bara läser och skriver så fantastiskt mycket bättre, han är idag en kille med ett helt annat självförtroende.” – Caroline Meyer Lagersparre, Stockholm.

“Idag kan han till och med själv erkänna att han nog fått hjälp av Kattmodellen. Så jag är ett stort fan :-D.” – Jenny Nykvist, Ed.