Svettigt

Har du någonsin varit i en situation där du ska göra något som och bara att tänka på det gör dig osäker. Du vet att du kommer att vara supernervös, du får svettiga handflator, andningen blir ytligare, du har svårt att koncentrera dig, hjärtat är i halsgropen och du kanske t.o.m stammar.

Det här är verkligheten för många av våra barn i skolan. Ganska många barn kommer till oss och kan mycket väl tänka sig att vara med på utbildningen så länge de slipper högläsning. Man ser hur de slappnar av när jag berättar att vi inte rekommenderar högläsning överhuvudtaget.

Problemet är att om man ska bli stressad och nervös varje gång man läser så kommer man förr eller senare att koppla ihop detta. Och det blir ju inte bättre ifall man kanske inte är kanske toppenbra redan från början.

Faktum är att högläsning kan vara direkt dåligt. Vi försöker lära ut till barn och ungdomar hur de ska främst använda det visuella sinnet för att läsa och att då fortsätta med ljudandet, som f.ö de flesta av våra kunder redan har gjort till förbannelse, kan eventuellt störa ut den processen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.