Ser mailet konstigt ut? Kopiera in följande länk i din webbläsare http://kattmodell.se/utskick/nyhetsbrev/HeltFantastiskt20100913.html
”Helt Fantastiskt”


Min kollega Robert har utvecklat Kattmodellen baserat på skelettet av några enkla tekniker ifrån början på 80-talet.

Han gjorde något som jag brukar kallar ”Trial and terror”. Han tar en grundformula, byter ut en parameter i den och mäter resultatet. Sedan lägger han till eller tar bort något, och mäter återigen. På det här sättet byggde han upp Kattmodellen under 10 års tid.

Något som har varit svårast för oss att förklara är hur det kommer sig att man kan få så stora resultat med så liten ansträngning och på kort tid. De flesta av våra kunder har ju tillbringat ibland timmar dagligen i flera år när de har tränat. Sedan går de en kurs en dag, övar några minuter per dag i ett antal veckor och deras problem försvinner.
De flesta som har lärt sig cykla eller som kan läsa och skriva ”normalbra” lärde sig det på samma sätt. De började väldigt enkelt och lärde sig grunden och sedan byggde de på själva därifrån. De gör rätt. Kontakt med text (eller en cykel) krävs förstås.

En av de som upptäckt detta är Carice.

Clarice, Ferdinand och de 35 glosorna

Clarice kommer från en av de svensktalande delarna av Finland och har du följt vår Facebook-grupp vet du att Clarice har pratat en del om sin son, Ferdinand. I april var de tillsammans med Ferdinands lärare på en av Kattmodellens kurser i Helsingfors.

Skolan mätte Ferdinands läshastighet precis före, kort efter och längre efter utbildningen. Han började på stanine 1, några veckor efter kursen låg han på stanine 2 och efter fyra månader låg Ferdinand på en ”solklar” stanine 3. Klassläraren, Susanne Båge, säger att det är ”helt fantastiskt”.

Facebook har Clarice skrivit: ”Jag bara måste berätta. Igår kom Ferdinand hem från skolan och berättade att han har en massa ord i läxa i engelska (ca 35 st). Nästa gång har de skriftligt förhör på ordena, så det gäller att kunna översätta och skriva dem. Jag tänkte bara SUCK, hur skall det gå?! Vi började öva. Efter bara två genomgångar hade han kol l på orden och jag var superöverraskad, har då aldrig gått så snabbt förut. Vissa ord kunde han från förut, vissa lärde han sig och för de svåraste/ovanligaste så koncentrerade han sig en stund och plockade fram bilden på ordet och stavade dem!!! Jag vet inte ännu om jag skall tro på turen eller om det faktiskt är ett verk av KATT-modellen. Jag vill tro på det senare, men det kräver lite mera innan jag vågar vara helt övertygad. YES!!!”

Fler kommentarer från Clarice finns på Facebook och på Carolines Blog (i kommentarerna).

Kattmodellen blir nytt forskningsprojekt

Du som har följt vårt nyhetsbrev ett tag vet att jag brukar betona vikten av att mäta vad som pågår. Forumet Logopedi.nu har funnits ett tag. Det börjar med skepsis, går över i mer eller mindre ren aggression och slutar med att Kattmodelle rekommenderas som forskningsprojekt. Det verkar som projektet blir av. Jag ser fram emot det.

Trevlig början på hösten!

Med vänliga hälsningar

Patrick Lindblad

PS. Vår hemsida har som sagt fått sig en ansiktslyftning. Ring eller skriv gärna och berätta vad du tycker. Du hittar allt från referenser till kommande kursstarter.


PS. Ville även tipsa om våra gruppkurser i höst - Rekommenderas från 9 år.

Kurser i Kattmodellen


För att avsluta prenumerationen skicka ett mail till nyhetsbrev@kattmodell.se med ordet "Avsluta" (utan citationstecken) i ämnesraden.


Bookmark and Share