Surfa hit om mailet ser konstigt ut: http://kattmodell.se/utskick/nyhetsbrev/Viktenavval.html
”Om vikten av val”

Välkommen till ett nytt nyhetsbrev som handlar om hur man kommer i rätt läge. Hur gör man? Hur gör proffsen?
Läs och tyck till! Sist i brevet vill vi även tipsa om en artikel i dagens Aftonbladet. Trevlig läsning!


Många framgångsrika idrottsmän och idrottskvinnor pratar om mental träning och att de tänker i mentala bilder.
Man brukar höra: Du ska "visualisera dig springa det perfekta loppet" eller "Se dig själv på prispallen". Under åren finns åtskilliga exempel varav ett är golfspelerskan Annika Sörenstam och skridskoåkaren Tomas Gustavsson ett annat. När Tomas Gustavsson tränade på mental träning som mest övade han tre timmar per dag.

På tv-sporten för några veckor sedan var det en tjej som höll på med lerduvskytte. När de frågade henne vad hon tänkte på när hon sköt svarade hon att hon lärt sig att vara fokuserad, men så, efter en liten paus, så la hon till: "- Fast nej, när jag skjuter som bäst så tänker jag inte."

Mihaly Csikszentmihalyi har skrivit boken 'Flow'. Han definierar flow som en upplevelse när man är totalt involverad i livet. Man är totalt närvarande. Man tänker inte.

Så frågan är, när man fattar ett perfekt beslut vilket utgångsläge eller vilken upplevelse har man då? Tänker man i bilder, tänker fokuserat eller rentav tänker inte alls? Jag rekommenderar boken Flow, just för att den tar upp när man är totalt närvarande, men saknade en sak i den. Han gav mängder med aktiviteter där många upplevde att de har flow. Men du vet de här dagarna där man vaknar och allt bara är perfekt. Och sedan fortsätter det så. De berättade han inte om. Tänk om varje dag skulle kunna vara en sådan dag?

Nu vet jag inte om det är möjligt att alla dagar ska vara perfekta. Men jag tror definitivt att fler skulle kunna vara det. När jag har tagit ett bra beslut brukar jag tänka på vilket tankeläge jag befunnit mig i, och hur jag har kommit fram till det. Är det genom en snabb magkänsla, genom att inte tänka alla, en mental bild eller lång erfarenhet? Många gånger en kombination av flera anledningar, och det hjälper mig att fatta bra beslut. Så när du har tagit bra beslut som du varit nöjd med, vilket läge har du befunnit dig i då? Hur kan du lära dig att ta dig till det läget? Går det att komma dit? Fortsätt gärna diskussionen på vår facebook-sida, eller ring eller skriv gärna till oss.

Med vänliga hälsningar,
Patrick Lindblad
Kattmodellen

Ps. Idag, måndagen den 20:e september är det en artikel om Kattmodellen i Aftonbladets bilaga Kropp & Hälsa.
För er som bor i Bohuslän kommer det i dagarna även en artikel i Bohuslänningen. Håll utkik! Ps 2. Det finns ett fåtal platser kvar på utbildningen i Stockholm den 25/9. Tipsa gärna dina bekanta!


PS. Ville även tipsa om våra gruppkurser i höst - Rekommenderas från 9 år.

Kurser i Kattmodellen


För att avsluta prenumerationen skicka ett mail till nyhetsbrev@kattmodell.se med ordet "Avsluta" (utan citationstecken) i ämnesraden.


Bookmark and Share